Er det klogt at optage et kviklån som studerende?

Som studerende kan økonomien til tider være trang. Særligt hvis du ikke har et studiejob, hvor du løbende kan have nogle timer. Derfor kan det være svært at få råd til ferien med vennerne, de mange byture eller de smarte sko. Derfor overvejer mange unge også at optage et kviklån, men det er nu også klogt. Det emne diskuterer vi i denne artikel.

Kan det overhoved lade sig gøre at låne?

Det er langt fra størstedelen af kviklånsselskaberne, som tilbyder lån til studerende. Man skal ofte være over minimum 20 år, og så får man sjældent lov at låne på SU, hvis dette er ens eneste indtægt. Der er dog stadig nogle låneudbydere, som tilbyder kviklån til helt unge, og som ikke kræver en så høj indtægt. Derfor vil det kunne lade sig gøre for nogle studerende at blive godkendt til at tage et kviklån.

Er det en god idé?

Næste punkt på listen er, om det overhoved er en god idé at optage et kviklån som studerende. Det vil det for langt de fleste ikke være. Hvis du kun er på SU, vil de færreste kunne klemme en ekstra omkostning på 500-1000 kroner ind om måneden. Det kan føre til, at man ikke kan betale sine afdrag og regninger, og så er det, at den onde spiral begynder. Har du dog et fritidsarbejde, og skal låne et mindre beløb, burde det kunne lade sig gøre at betale tilbage. Overvej dog altid, om det overhoved er nødvendigt. Måske du kan spare op i stedet for?

Alternativer til et kviklån som studerende

Der findes gudskelov nogle alternativer til et kviklån, hvis du er studerende. Husk som før nævnt altid at vurdere, om det nu er nødvendigt at låne penge. Sov et par dage på beslutningen. Manger låner i momentet, og det kommer mange til at fortryde. Hvis du ikke kan optage et kviklån og har brug for pengene, kan et SU-lån være en god løsning. Du skal først betale pengene, når du er færdig med at studere, og renterne er usvigeligt lave. En anden mulighed er at låne af familie. Her er det dog vigtigt, at du er meget påpasselig, så det ikke ender med, at der kommer uvenskaber. Lav en god aftale for tilbagebetalingen, som du ved, du kan overholde. Et sidste alternativ er selvfølgelig at spare op frem for at optage et kviklån. Prøv at find et fritidsarbejde, så du ikke er så afhængig af at få penge udefra.

Vælger du at låne så husk altid at være grundig, når du vælger dit lån. Sammenlign altid selskaberne og kig låneaftalen grundigt igennem. Det er vigtigt at have styr på alle væsentlige informationer.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *