Efter 7 fede år kommer 7 magre

Historien har efterhånden vist os at efter en optur vil der nødvendigvis komme en nedtur igen i en given økonomi. Hvis man kigger bagud og ser på hvordan en økonomisk cyklus bevæger sig, så vil man opdage at der er et mønster i hvordan det typisk kører. Et tilfældigt mønster (det er jo ikke voodoo eller magi vi snakker), men et mønster uanset. Nogen siger sågar at efter 7 gode år, så kommer 7 magre. Om historien vil gentage sig selv er svær at sige, men hvis den skal det, så vil det betyde at vi snart vil se en nedgang på det danske aktiemarked. Vi har siden 2009 haft stort set opgang i C20 indekset. Om det vil ske eller ej, vides ikke, men derfor er det måske stadigvæk en god idé at sikre sig mod en potentiel nedadgående trend.

Med en nedgang i samfundsøkonomien, vil der selvfølgelig medføre fyringer rundt omkring i de danske virksomheder i takt med at efterspørgslen på varer falder. Det er en naturlig konsekvens og forventelig. Derfor er det stadig en træls situation for de folk der bliver fyret og man bør gøre sit bedste for at kunne blive siddende i sit hus eller lejlighed. Det inkluderer at man er en del af en a-kasse og sørger for at have en god solid opsparing som man trække på. Hvis man ikke er en del af en a-kasse og i stedet skal på kontanthjælp, så vil der være krav om at man skal bruge sin opsparing førend at man kan få kontanthjælp. Dette stilles der heldigvis ikke krav til hos en a-kasse. Find en billig a-kasse her.

Få snakket med din bank om at få lavet en opsparing som kan trække dig igennem en længere periode uden løn. Det er vigtigt at sikre sig mod en evt. nedtur i samfundsøkonomien. Desværre glemmer mange det bare når først tingene kører.

Skriv kommentar