musik, kunst og indretning

økonomisk cyklus

Efter 7 fede år kommer 7 magre

Historien har efterhånden vist os at efter en optur vil der nødvendigvis komme en nedtur igen i en given økonomi. Hvis man kigger bagud og ser på hvordan en økonomisk cyklus bevæger sig, så vil man opdage at der er et mønster i hvordan det typisk kører. Et tilfældigt mønster (det er jo ikke voodoo eller magi vi snakker), men et mønster uanset. Nogen siger sågar at efter 7 gode år, så kommer 7 magre. Om historien vil gentage sig selv er svær at sige, men hvis den skal det, så vil det betyde at vi snart vil se en nedgang på det danske aktiemarked. Vi har siden 2009 haft stort set opgang i C20 indekset. Om det vil ske eller ej, vides ikke, men derfor er det måske stadigvæk en god idé at sikre sig mod en potentiel nedadgående trend.

Med en nedgang i samfundsøkonomien, vil der selvfølgelig medføre fyringer rundt omkring i de danske virksomheder i takt med at efterspørgslen på varer falder. Det er en naturlig konsekvens og forventelig. Derfor er det stadig en træls situation for de folk der bliver fyret og man bør gøre sit bedste for at kunne blive siddende i sit hus eller lejlighed. Det inkluderer at man er en del af en a-kasse og sørger for at have en god solid opsparing som man trække på. Hvis man ikke er en del af en a-kasse og i stedet skal på kontanthjælp, så vil der være krav om at man skal bruge sin opsparing førend at man kan få kontanthjælp. Dette stilles der heldigvis ikke krav til hos en a-kasse. Find en billig a-kasse her.

Få snakket med din bank om at få lavet en opsparing som kan trække dig igennem en længere periode uden løn. Det er vigtigt at sikre sig mod en evt. nedtur i samfundsøkonomien. Desværre glemmer mange det bare når først tingene kører.

Økonomi

tag

Skift dit tag om vinteren..

Hvis du overvejer at få skiftet dit tag, så gør det om vinteren! Mange tror fejlagtigt at det er en dum idé at få skiftet sit tag i vintertid, men det er faktisk ikke så ualmindeligt som man skulle tro. Mange taglæggere tilbyder deres ydelser året rundt, selv når det er koldt og snefyldt. Det er ikke anderledes for en taglægger at lægge nyt tag på om vinteren i forhold til andre årstider (med et par undtagelser). Lad os gå over et par grunde til hvad der eventuelt kunne gøre taglægning vanskeligere om vinteren, og argumenterne imod at have få et nyt tag lagt på om vinteren.

Det er for koldt udenfor til en tag udskiftning
Dette argument holder ikke vand overhovedet. Det kan godt være det er koldt udenfor lige nu, men hvem bekymrer sig om det? Dit tag er i hvert fald ligeglad. Ligeledes er arbejderne der skifter dit tag ligeglad. Du bør ikke bekymre dig om dem der lægger dit tag på. Hvis det kolde vejr generede dem, ville de sandsynligvis ikke arbejde med taglægning, da det jo en branche hvor der arbejdes året rundt. Der er faktisk en masse der foretrækker at lægge tag i koldt vejr, da det kan blive ret varmt på et sort tag om sommeren.

Der er for meget sne på taget til at få et nyt på
Det er godt at gud har opfundet skovle! Det vil ikke tage dig lang tid at få skovlet sneen af dit tag, hvis du arbejder lidt effektivt. Mange taglæggere, gør det faktisk gratis som en ekstra service, så du slet ikke behøver bekymre dig om det. De har erfaringen med det, så de vil kunne udføre denne del af arbejdet mere sikkert end dig alligevel. Det er bedst at lade professionelle stå for den slags arbejde, da det godt kan være en anelse farligt. Du kan finde professionelle taglæggere på hvadkosteretnyttag.dk.

Håndværker Tilbud

Få slebet gulvet og øg dit hjems værdi

Har dit gulv også længe trænget til at blive frisket op? Er der en masse små knaster og splinter i som er begyndt at ødelægge strømperne? Så er det nok ved at være på tide med en gulvafslibning eller gulvafhøvling.

Ved at få slebet dit gulv vil du typisk fjerne mange års slitage og dit gulv vil typisk se ud som helt nyt, hvis det får den rette efterbehandling. Det er dermed også en af de bedste ting du kan gøre inden du for eksempel sætter dit hus til salg. Et ulækkert og slidt gulv er noget det første købere bider mærke i, så hvis du ikke er villig til at give et afslag skulle den rigtige køber dukke op, så sørg for at få gulvet slebet ned og efterbehandlet.

Det er blot en af de ting du kan gøre i forhold til at øge værdien af dit hjem i en salgssituation. Mange småreparationer vil kunne være med at om ikke andet sænke det afslag som du sandsynligvis kommer til at give.

Hvis du står og mangler en erfaring og dygtig gulvsliber, så kan du nemt og hurtigt finde en på kbh gulvafslibning tilbud, hvor de har gjort det nemt at finde frem til en billig og dygtig gulvsliber. Her får du nemlig 3 tilbud på en gulvsliber hvor du så selv kan vælge hvilken der passer dig allerbedst. Dette giver dig mange fordele, i form af at du sandsynligvis sparer både tid og penge, da de konkurrerende virksomheder godt er klar over at der er andre der byder ind på den samme opgave. Dette sikrer dig en yderst fordelagtig pris, i hvert fald det meste af tiden. Klik dig ind på linket ovenfor og indhent 3 tilbud på gulvafslibning nu. Det tager ikke mere end 2 minutter!

 

Håndværker Tilbud

Sådan kan du se Champions League i fjernsynet

Champions League er verdens største fodboldturnering for klubhold, og det er en turnering, som millionvis af mennesker følger med i verden over. Finalen er på plads for sæsonen 2015/2016. Den skal spilles på det italienske fodboldstadion San Siro i Milano, og slaget skal stå mellem de to madridklubber Atletico Madrid og Real Madrid. Der er dog rigtig mange, som der ikke har mulighed for at se Champions League, da de ikke har en tv pakke, der giver dem kanalerne. Du får her en række gode råd til, hvordan du kan komme til at se Champions League.

Gå på pub

Stort set alle byer har en pub eller sportsbar, hvor der bliver vist sport. Har du ikke 3+ derhjemme, kan du altså derfor samle et hold af venner og besøge den lokale sportsbar, nyde et par øl og se den store finale sammen med andre fodboldglade mennesker.  Der er typisk også rigtig gode skærme på en sportsbar, og der er også mulighed for at lave odds mange steder, hvis du ønsker ekstra spænding i kampen.

Vælg den rigtige tv pakke

Har du ikke en tv pakke, hvor du kan se 3+ i dag, så kan du stadig nå at få det inden finalen skal stå i Champions League. Mange tv udbydere er begyndt at have forholdsvis stor frihed i valget af kanaler. Generelt er det altid en god idé at sammenligne tilbud fra forskellige udbydere, inden du vælger den, du gerne vil gå med. Inden du vælger den helt rette tv pakke, bør du også sikre dig, at du ikke kommer til at betale for kanaler, som du alligevel ikke kommer til at se.

Se finalen med en ven

Har du ikke 3+, og er du ikke en af de heldige, der har fået en billet til finalen i Italien, så kan du med fordel besøge en ven, der har 3+ derhjemme. Det er også helt klar sjovere at se en spændende finale med en ven. Det giver anledning til at nyde nogle kolde øl og vende verdenssituationen.

Fritid

3 tips til at vælge dit næste rengøringsfirma

Som en der har haft en del rengøringshjælp igennem tiden, har jeg nogen gange undret mig over hvordan folk helt blindt bare vælger et vilkårligt rengøringsfirma til at udføre deres rengøring. Det tager ikke ret lang tid at finde ud af om et rengøringsfirma er godt nok til at lukke ind i dit hjem. Det er trods en ret stor tillid man skal udvise til total fremmede mennesker. Her kommer lidt tips til hvordan du vælger dit næste rengøringsfirma så du slipper for grimme overraskelser.

#1 Undersøg markedet grundigt

Dagene hvor man slog op på de gule sider i telefonbogen for at finde et rengøringsfirma er for længst ved at være ovre. Nu om dage drejer det hele sig om gå på nettet. Det er ganske enkelt den nemmeste måde at finde frem til hvilke firmaer der operer i dit område. En hurtig søgning på rengøring + dit område, vil hurtigt give dig et fornuftigt overblik. Dem der ligger øverst behøver ikke nødvendigvis at være de bedste, så sørg for at notere en del forskellige firmaer. Klik dig ind på hver enkelt og se om der er alle de ting der skal være at finde på en sådan hjemmeside. En kontaktside, CVR nummer, telefonnummer og en personale side er generelt set en god indikator på at det er reelt firma du er faldet over.

#2 Tjek de forskellige firmaers omdømme

Der kan være mange skeletter gemt i et firmas skab. Tjek deres omdømme på anmeldelses sider og ved at google deres virksomhedsnavn. Ved at gøre dette kommer alt der handler om det pågældende frem som måske ikke lige findes på anmeldelsessiderne. Kig gerne helt om på side 3-4 for at være sikker du har gravet dybt nok.

#3 Spørg på dit netværk efter referencer

Brug sociale medier som linkedin, facebook og twitter til at få evt. referencer fra andre der har brugt rengørings firmaet. Sidste gang jeg spurgte efter refencer på rengøring i Holstebro fik jeg anvist Total-Care.dk, som jeg til dags dato stadig anvender til min rengøring i Holstebro.

rengøringshjælp

Mobilabonnementer og internetoversigter

Hvem har ikke prøvet at stå og skulle vælge nyt mobilabonnement udelukkende efter hvilken telefon man kan få dertil? Det gjorde jeg i sidste uge, og er overrasket over hvor meget der er sket på smartphone fronten. Har haft en iphone 3g meget længe, og det er ikke til at forstå at jeg har gået så længe med det gamle skrammel! Jeg var dog rundt i mange forskellige butikker for at finde et abonnement der også passer dertil. Det betød ca. 2 timers gang ned gennem gågaden, inden jeg fandt det rigtige. Nu har jeg dog heldigvis en ny lækker smartphone kombineret med et abonnement der passer lige til mig. Jeg fandt dog ud af bagefter, at jeg kunne have sparet en sivans masse tid, blot ved at gå online og tjekke en telefonabonnement sammenligning – det ville have taget mig ca. 10 minutter at finde det i stedet for 2 timer, men det ved jeg selvfølgelig til næste gang.

Fagre nye verden

Selvom jeg egentlig er blevet ret godt tilpas med internettet og dets muligheder, primært handel på webshops og lignende, er der stadig mange ting jeg ikke bruger det til endnu. Jeg ville aldrig have tænkt så langt til at bruge nettet til at finde et nyt telefonabonnement, hvilket er dumt, da det virkelig er en god måde at spare tid og penge på. Jeg bliver dog bedre og bedre til at få tændt computeren når der er noget jeg skal købe, da det virkelig er en god måde at sammenligne priser på, som ville tage meget længere hvis jeg skulle gøre det i levende live.

Black Friday tilbud

I takt med at jeg er blevet bedre til at bruge, faldt jeg faktisk over denne nye side – der laver en god oversigt over alle de forskellige gode black friday danmark tilbud. Det giver virkelig en nem måde at følge med i på dagen, som i øvrigt er den største handelsdag i verden, fremfor at lede efter dem enkeltvis. Det er blevet så meget nemmere at finde informationerne i takt med googles bedre søgeresultater.

Uncategorized

Sådan vælger du det rette bredbånd

Der er desværre alt for mange, der sidder med enten en alt for langsom bredbåndsforbindelse eller betaler for noget, som de ikke bruger. Det er for mange svært at finde ud af, hvilket bredbånd man egentlig har behov for, og hvor hurtigt det skal være. Du får i denne artikel et par konkrete råd, der kan hjælpe dig med at finde en bredbåndsforbindelse, der passer dine behov.

Hvor mange er i i hustanden?

Det er en god ide at tage stilling til, hvor mange der er på internettet i hjemmet. Er i en stor familie med mange forskellige enheder, der bruger internettet, skal i have en stor forbindelse. Er i derimod kun 2 med et moderat brug af internet, kan i sagtens klare jer med en lidt lavere forbindelse.

Hvilken type af bredbånd er mest optimal for mig

Der findes en række forskellige muligheder af bredbånd. Der er den traditionelle form for bredbånd, som kommer gennem et stik, og så er der begyndt at komme mobilt bredbånd i de store byer. Det er en nem form for bredbånd, som du kan have med dig rundt, så du for eksempel kan arbejde i toget, busen og så videre. Du skal lige gøre op med dig selv, om du har behov for det, og hos de fleste udbydere kan du se, hvor god forbindelsen er i dit område.

Hvad bruger i internettet til?

Der er stor forskel på, hvad der sluger internet, og hvad der ikke gør. For eksempel er streaming af musik og film tunge, når det handler om at bruge data, og har du et stort forbrug af dette, kan du med stor fordel vælge en lidt højere forbindelse. Bruger du derimod kun internettet til at tjekke mails og Facebook, kan du snildt klare dig med en lidt mindre forbindelse. Mulighederne er mange, og det handler om dit forbrug og dine vaner.

Vi håber, du kunne bruge vores indlæg til noget!

Uncategorized

Ferie og nu et VVS helvede

Og det har betydet at der er ingen der opdaget at der er ingen der har opdaget at vi har et kæmpe brud på nogen rør. Det har resulteteret i at vi er kommet tilbage fra ferie med et hus der er fyldt op med vand i den øverste etage. Det er ellers ikke så længe siden vi havde indhentet tilbud på vvs østerbro. Det stykke arbejde vvs firmaet havde lavet havde åbenbart ikke været godt nok. Heldigvis har de dog indrømmet fejlen og de står selvfølgelig for det hele. Det er dog stadigvæk ret træls ikke at have et sted at sove i nat.. Vi må vel et tur på hotel, selvom pengene er lidt små efterhånden.. Vi har dog fundet gode muligheder for at tage et lån med nemid. Det hjælper os lige henover det værste.. Da vi samtidig fandt ud vi havde et mindre tilfælde af væggelus i huset samtidig, bliver det nok nødvendigt med et større et af slagsen.

Uncategorized

Rengøringshjælp – et fantastisk påfund

Der er ikke noget bedre end at slippe for at gøre rent. Det synes jeg ihvertfald ikke. Derfor har jeg også igennem mange år benyttet mig af at få hjælp til rengøringen derhjemme, da det giver mig en anderledes ro, når jeg ved at der er gjort rent over det hele. Det er dog ikke altid at oplevelsen er lige god, og har oplevet flere gange at få stjålet dyre ting. Det har dog ikke sket siden jeg indhentede tilbud på rengøringshjælp fra rengoeringshjælp.dk – de har ganske enkelt styr på kun at hyre de allerbedste virksomheder til at give tilbud på rengøringen. Jeg kan kun anbefale at indhente tilbud derigennem, da det virkelig er en god måde at spare penge og tid på. Pengene sparer du ved at der er mange virksomheder om buddet. Så når din rengøringsopgave bliver lagt i udbud, så kæmper de mange firmaer om at vinde opgaven, hvilket er med til at presse prisen gevaldigt.

Tidsbesparelsen giver lidt sig selv – i og med at du kun skal udfylde meget få informationer, inden du kan trykke på knappen og således lade andres infrastruktur stå for hele processen med at indhente tilbud på rengøringshjælp. Så gør lige som mig og lad andre tage sig af den sure tjans med rengøringen. Det gør sgu bare det hele lidt nemmere.

Det er bare med at benytte sig af de ting der gør at man spare tid nu om dage – der bliver generelt mindre og mindre tid til at nå det hele, så hvorfor spilde sin tid på noget så trivielt som rengøring? Jeg synes ihvertfald min tid er bedre brugt på andre ting.

rengøringshjælp

Indretning af mit nye studie

Jeg har længe ville indrette mit nye studie, men det er ikke nemt når der er så mange forskellige ting at vælge imellem BR0149derude. Jeg er specielt forelsket i house doctor brandet, som virkelig har oppet sig de seneste år. Dette kan man virkelig se i deres nye kollektion som virkelig afspejler den råhed som deres tidligere kollektioner har manglet. Jeg har sidst købt dette bord, som jeg virkelig synes gør noget for mit studie som helhed. Det er sjovt nok også det første folk kommenterer når de kommer ind. “Hvior har du købt det bord henne?” Når jeg så svarer House Doctor, så aner de ikke hvad jeg snakker om, hvilket jeg synes er lidt mærkeligt da det efterhånden er et ret kendt brand.

Lækkert studie = mere produktivitet?

Efter jeg har gjort en indsats for at indrette mit studie lidt mere lækkert, er jeg faktisk også gået hen og blevet langt mere produktiv. Selvom det har kostet mig lidt at smide penge efter house doctor, bloomingville, nordal og diverse andre lækre danske brands, har det alligevel artet sig positivt efterfølgende i form af øget produktivitet og glæde ved at arbejde i mit studie. De lange sessions er ikke længere noget jeg afskyr men nærmest ser frem til dem. Det er derfor jeg fremadrettet vil have endnu mere fokus på at gøre arbejdsomgivelserne endnu mere rare at arbejde i, da jeg virkelig har set gavnen af et produktivt arbejdsmiljø. Det er noget jeg egentlig har vidst længe og som mange når de har besøgt mig i mit studie, har påpeget over for mig, da jeg tidligere har ahft det ret rodet. Dertil kan jeg bare undre mig over at jeg ikke har lyttet tidligere 🙂 Jeg satser på at indrette mit studie med flere lækre ting i fremtiden da jeg vil hjælpe.

 

Uncategorized