3 ting du skal have styr på i forbindelse med boligkøb

Er du på udkig efter din drømmebolig? At købe bolig er en kæmpe beslutning, og der er mange ting, som du skal være opmærksom på, inden du køber din drømmebolig. I denne artikel har vi samlet 3 ting, som er vigtige at have styr på i forbindelse med boligkøb.

 

Hold godt styr på din økonomi

Det første, som du skal gøre, når du skal i gang med at kigge på boliger er at få et godt overblik over din økonomi. Når du skal ud og købe bolig, skal du med stor sandsynlighed tage et lån, og her er det vigtigt at du ved hvor meget du kan sætte af til afbetaling om måneden.

Det er vigtigt, for at du først og fremmest kan få det boliglån der passer til dig, men samtidig også for at du er sikker på at du kan betale af på lånet løbende.

For at få et godt overblik over din økonomi, er det en god idé at lægge et budget, så du finder ud af hvor mange penge du har tilovers hver måned. I et budget, er det altid vigtigt at du har sat penge af til uforudsete udgifter, så du er sikker på at budgettet holder.

 

Tjek tilstandsrapporten og boligens stand generelt

Når du er ude at kigge på boliger, er det vigtigt at du er opmærksom på tilstandsrapporten. Tilstandsrapporten fortæller, om der er noget ved boligen som ikke er i top stand. Det er vigtigt at holde øje med, for at du ikke ender med at skulle bruge mange penge på reparationer, efter du har købt boligen.

Det er ligeledes en god idé at holde øje, når du går rundt i boliger og kigger, så du selv kan se, hvor meget der skal laves på boligen, før at den er klar til at du flytter ind.

I den forbindelse er det ligeledes en god idé at holde øje med, om der eventuelt trænger til lidt ny maling på væggene eller om der skal lakeres gulve, så boligen kommer til at virke så ny som muligt. Hvis der skal ny maling kan du med fordel kigge efter billig maling online, fx på malgodt.dk, så du kan male din nye bolig, uden at det kommer til at koste ret meget.

Når du er ude at kigge på boliger, er det vigtigt at tænke over, hvor stor en forskel lidt maling og nogle nylakerede gulve kan gøre for boligens samlede udtryk.

 

Få styr på de forskellige papirer

Når du har fundet den bolig, som du gerne vil købe, er det tid til at kigge på de forskellige papirer der hører til en bolighandel. Her er der lidt forskelligt, som du skal være opmærksom på.

Først og fremmest skal du have en købskontrakt, skøde og refusionsopgørelse, som er nogle af de mest væsentlige papirer i forbindelse med bolighandelen. Det kan være en god idé at få hjælp fra en advokat, til at lave de forskellige papirer, så du er sikker på at der er styr på de juridiske.

I forbindelse med bolighandelen kan der også være andre papirer, som det er en fordel at få styr på.

Det kan fx være en god idé at lave et testamente, hvor du skriver den nye bolig ind i. På samme måde, kan der være andre nyttige papirer, som er gode at lave i forbindelse med når du køber ny bolig.

Skriv kommentar